Uiterlijk

De bedwants heeft een afgeplat lichaam is ovaalvormig en roodbruin van kleur, na bloedmaaltijd donkerrood. Hij heeft geen achtervleugels maar en aan de voorzijde zitten twee stompjes wat beginselen zijn van vleugels welke echter niet volgroeien.De vrouwtjes worden 0,5 tot 0,9 cm lang. De mannetjes zijn iets kleiner.

Een volwassen vrouwtje legt 2 tot 12 eitjes per dag. Bij een ideale temperatuur van 25 graden Celcius kan de totale productie in haar leven oplopen tot 500 eitjes. De eitjes zijn langwerpig met een dekseltje en worden ongeveer 1 mm lang. De eitjes worden tegen de wand vastgekleefd. Bij het groeien vervellen ze en de maximum leeftijd is 1,5 jaar.

Levenswijze

De bedwants komt vooral voor in slaapvertrekken waar ze tijdens de slaap van de mens hun voedsel gaan halen.

Eenmaal in de week heeft de bedwants bloed van de mens nodig. Gemiddeld is het beestje 7 minuten bezig om zich met menselijk bloed te voeden en na hun maaltijd keren zij terug naar hun schuilplaats. Zij verbergen zich in allerlei naden en kieren welke te vinden zijn in de bedden, wanden of plafonds. Ze veroorzaken met hun speeksel huidirritatie op de plekken waar zij bloed gezogen hebben en verspreiden ziektekiemen. als men vaak gestoken wordt en mensen kunnen zich hierdoor onwel gaan voelen.

Preventie

  Verplaats geen goederen vanuit een besmet vertrek.

  Zorg ervoor dat indien u op vakantie bent geweest dat de koffer buiten uitgepakt wordt en dat de kleding direct in de wasmachine gaat. Dit voorkomt heel vaak dat u bedwantsen in huis krijgt, want de aanwezigheid van bedwantsen treedt meestal op wanneer mensen terugkomen van vakanties en vertoeft hebben op campings en in hotels. Dus op plekken waar veel mensen komen. De aanwezige bedwantsen aldaar verschansen zich heel vaak in koffers van de gasten.

GEEF ONGEDIERTE GEEN KANS… BEL ONS 06-12875274